Radionica Kalkulacija cijena (proizvoda, robe, usluga) 31.03.2023 9:00 h – nauči besplatno više!


štovani/a,

Razvojni centar Ličko-senjske organizira radionicu Kalkulacija cijena (proizvoda, robe, usluga)

Datum održavanja radionice: 31.03.2023 (Petak), 09:00-15:00 h, Razvojni centar Ličko-senjske županije, Pazariška 36, Gospić I kat.

Obavezne prijave na:  https://forms.gle/VowLLyvACbXwb83t9

Cijena je izvor prihoda i jedan od osnovnih elemenata uspjeha jer utječe na  profitabilnost. Iz tog razloga njen izračun mora biti vrlo precizan i pažljiv.

Imate li nedoumica oko izračuna vaših cijena i pitate se:

  • Što sve mora sadržavati ispravna kalkulacija ?
  • Kako odrediti ˝pravu cijenu˝ koja je pri tome i konkurentna ?
  • Kako odrediti ˝optimalnu cijenu˝ koja pokriva moje troškove ?
  • Koliko uopće moram prodati proizvoda/usluga ?
  • Jesu li cijene koje imam ispravno postavljene i  je li moja kalkulacija dobra ?

Ako vas muče ova i brojna druga pitanja vezana uz kalkulaciju cijena, ovo je odlična edukacija za vas. Dobit ćete odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Naučit ćete što sve treba sadržavati pravilna kalkulacija,  a kroz praktične primjere savladat ćete naučeno.

Edukacija je namijenjena svima, kako početnicima tako i onima koji već posluju neovisno o kojoj vrsti djelatnosti se radi.

Obuhvat edukacije:

definicija strukture cijene, različite metode kalkulacije cijena, specifičnosti izračuna obzirom na djelatnosti, cjenovne politike ovisno o vrstama kupaca, stvaranje cjenovnog imidža kroz komunikaciju vrijednosti i cijene (dodana vrijednost), određivanje i kalkulacija cijene novog proizvoda, formiranje cijena robnih marki, točka pokrića troškova poslovanja u odnosu na postavljene cijene.

O predavaču:

Dubravka Lacić, završila je sveučilišni diplomski studij ekonomije na smjeru Financijski menadžment i dodiplomski studij ekonomije na smjeru Računovodstvo i financije , i time  stekla zvanje magistra ekonomije.

Dodatno je završila i PPDMN (Pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičko obrazovanje nastavnika).

Dugogodišnji je član Internacionalnog udruženja kontrolera ICV (International Controller Verein eV) sa sjedištem u Münchenu.

Profesionalno iskustvo stekla je na menadžerskim pozicijama u više tvrtki različitih grana djelatnosti, a vezano je uz upravljanje prodajom, organizaciju komercijale, upravljanje proizvodnjom i zalihama, kontroling nabave, prodaje i proizvodnje, različite projekte izrade novih proizvoda, kalkulacije i analize poslovanja kao i vođenje proizvodnje i prodaje privatnih robnih marki.

Osnivač je i direktor poduzeća BASIS savjetovanje d.o.o. i zadnjih devet godina okrenuta je pomoći malim i srednjim poduzetnicima, te poduzetnicima početnicima. Glavna motivacija i cilj rada joj je želja, da prenese stečena znanja i pomogne u organizaciji i razvoju poslovanja.

Dodatne kontakt informacije:

www.basis-savjetovanje.hr

dubravka.lacic@basis-savjetovanje.hr

https://www.linkedin.com/in/dubravka-lacić-4551b750/

 

 

Comments are disabled.