PREDAVANJE Potencijal razvoja uljarstva na području Like 8.11.2022


Razvojni centar Ličko-senjske županije organizira predavanje na temu „Potencijal razvoja uljarstva na području Like“ 8.11.2022 u 18h, na lokaciji Razvojni centar Ličko-senjske županije, Pazariška 36, Gospić. Obavezne prijave na razvojni.centar@licko-senjska.hr

Predavač je doc.dr.sc. Marko Obranović, profesor s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta autor brojnih znanstvenih radova i knjiga iz područja proizvodnje ulja.

Lika možda na prvu ne izgleda kao područje koje ima potencijala u proizvodnji ulja, ali kad se izbace iz formule konvencionalna ulja i uljarice pojavit će se čitava paleta biljaka na području Like iz kojih se mogu raditi visoko kvalitetni proizvodi.

Malo je poznato kako se skoro iz svake koštice može dobiti ulje, a područje Like je poznato po nezagađenosti i visoko kvalitetnim namirnicama ali niste nikad čuli kako se u vašem susjedstvu radi ulje od šipka, ulje od pasijeg trna, ulje od  koštice jagode, ulje od koštice maline….A zvijezda našeg voćarstva je uvijek bila šljiva, a zasigurno niste niti svjesni kako svi odbacujemo vrijede namirnicu poput koštice šljive i ulje koje se može dobiti od nje.

Iz ovih razloga Razvojni centar Ličko-senjske županije organizira tematsko predavanje koje će vam dati uvid u potencijal razvoja uljarstva na području Like, te kako bi se istražio interes za razvojem istog a sve kako  bi Razvojni centar Ličko-senjske županije i Ličko-senjska županija potaknuli preradu kroz samu ustanovu.

Ako smo vam barem malo probudili interes pridružite nam se na predavanju te „zauljite“ svoju znatiželju.

Comments are disabled.