HAMAG-BICRO otvorio ured u Razvojnom centru Ličko-senjske županije


Kako bi se intenzivirao razvoj gospodarstva u Ličko-senjskoj županiji danas je u Razvojnom centra Ličko-senjske županije u Gospiću potpisan Sporazum o suradnji između HAMAG-BICRO-a i Ličko-senjske županije. Potpisivanju je nazočio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, dok su svoje potpise na sporazum stavili ličko-senjski župan Ernest Petry i predsjednik Uprave HAMAG- BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Pri tome je župan Petry naglasio važnost potpisivanja današnjeg Sporazuma jer će na taj način budućim poduzetnicima ličko-senjske županije biti dostupne brojne usluge jer su u Razvojnom centru otvorene nove radne prostorije ispostave HAMAG-BICRO.

-Ličko-senjska županija unatrag 7-8 mjeseci intenzivno radi na podizanju gospodarstva u našoj Županiji. Pri tome ima veliki oslonac Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. U tijeku su brojne aktivnosti na pokretanju poduzetništva u Ličko-senjskoj županiji, a javnost je upoznata kako smo sve ovo vrijeme imali intenzivne aktivnosti sa svim resornim Ministarstvima Vlade RH. Zato s pravom očekujemo veliki broj investitora, od javnih ustanova i poduzeća do privatnih ulagača. To se događa disperzivno, po cijeloj županiji, u svim Gradovima i Općinama. Upravo će agencija HAMAG-BICRO intenzivno pratiti taj razvoj koja od danas ima svoj ured u Gospiću, kazao je župan Petry. Predsjednik Uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec:

-Potpisivanje Sporazuma s Ličko-senjskom županijom o uspostavi našeg ureda ima veliko značenje jer to znači biti na mjestu događaja, vođenje brige o svemu što se tiče gospodarstva na ovim prostorima. Ovo je danas dvanaesti Ured HAMAG-BICRO u Hrvatskoj, a to znači da nam je ostalo još osam za pokretanje. Ovo je važan nastavak započetog ciklusa iz 2012. godine kao Razvoja poduzetničke mreže. Kako sam vidio Razvojni centar Ličko-senjske županije ima idealne uvjete za inkubatorsko-akceleracijski razvoj koje ujedinjujemo u jednu veliku mrežu, naglasio je Vjeran Vrbanec.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić potvrdio je riječi prethodnih govornika i rekao kako je danas zapravo novi gospodarski uzlet Ličko-senjske županije.

-Boravak HAMAG-BICRO u nekom dijelu Hrvatske je definitivno znak da je ova agencija postaje vjerni pratitelj u nekoj sredini gdje postoje idealni uvjeti u mikro, malom i srednjem poduzetništvu. Upravo je u tome veličina današnjeg događaja i sjajna stvar za poduzetnike s ovih prostora koji će i u ovoj zgradi imati mjesto i način upoznati se s mnogim nejasnoćama vezanim uz njihovo poslovanje. Oni će ovdje moći zatražiti konkretnu informaciju i pomoć. Važno je da je pozicija HAMAG-BICRO zapravo pozicija produljene ruke koja je uvijek omogućavala dolazak do naših poduzetnika. Bilo kroz financijske instrumente, bilo kroz brojne programe, zaključio je ministar Ćorić.

Današnjem potpisivanju bila je nazočna saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, gradonačelnici Gradova Otočca i Gospića Goran Bukovac i Karlo Starčević, ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević kao i nekolicina načelnika Općina. Nakon ovoga skupa župan Petry je organizirao još jednu koordinaciju na kojoj su u zgradi Županije sudjelovali gradonačelnici i načelnici Općina koji su elaborirali gospodarsku problematiku na svojim područjima. Ministar Tomislav Ćorić ponovio je kako je novi Ured HAMAG-BICRO pravo mjesto za rješavanje poduzetničkih problema.

-Mogu samo ponoviti da se svako bez ustručavanja može javiti u novi Ured i na jednom mjestu dobiti sve informacije koje se tiču poduzetničke klime i pokretanju poduzetništva. Uz HAMAG-BICRO stoje Republika Hrvatska i resorno Ministarstvo, što je najbolji pokazatelj boljih poduzetničkih vremena koja ovamo dolaze, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja pri susretu s gradonačelnicima i načelnicima Općina.

Comments are disabled.